پاسخ از Brent A. Bauer, M.D.
BPA چیست؟
BPA مخفف (Bisphenol A)، یک ماده شیمیایی صنعتی است که از دهه 1950 برای ساختن پلاستیک ها و رزین های خاص استفاده می شود.
BPA در پلاستیک های پلی کربنات و رزین های اپوکسی یافت می شود. پلاستیک های پلی کربنات اغلب در ظروف نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی ها مانند بطری های آب استفاده می شود. آنها همچنین ممکن است در سایر کالاهای مصرفی استفاده شوند.
رزین های اپوکسی برای پوشش داخلی محصولات فلزی مانند قوطی های مواد غذایی، سر بطری ها و خطوط تامین آب استفاده می شود. برخی از سیلانت ها و کامپوزیت های دندانی نیز ممکن است حاوی BPA باشند.
برخی تحقیقات نشان داده اند که BPA می تواند از ظروف ساخته شده با BPA به غذا یا نوشیدنی ها نفوذ کند. قرار گرفتن در معرض BPA به دلیل اثرات احتمالی سلامتی بر روی مغز و غده پروستات جنین، نوزادان و کودکان نگران کننده است. همچنین می تواند بر رفتار کودکان تأثیر بگذارد. تحقیقات بیشتر ارتباط احتمالی بین BPA و افزایش فشار خون، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی را نشان می دهد.
با این حال، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) گفته است که BPA در سطوح بسیار پایینی که در برخی غذاها وجود دارد، ایمن است. این ارزیابی بر اساس بررسی صدها مطالعه انجام شده است. FDA به نظارت بر تحقیقات ادامه می دهد.
اگر در مورد BPA نگران هستید، می توانید اقداماتی را برای کاهش قرار گرفتن در معرض خود انجام دهید:
از محصولات بدون BPA استفاده کنید. تولید کنندگان بیشتر و بیشتر محصولات بدون BPA تولید می کنند. به دنبال محصولاتی باشید که دارای برچسب بدون BPA هستند. اگر محصولی برچسب گذاری نشده است، به خاطر داشته باشید که برخی، اما نه همه، پلاستیک هایی که با کد بازیافت 3 یا 7 مشخص شده اند ممکن است حاوی BPA باشند.
- ماگ های فیدیکسو (کمپوکاپ) ساخته شده از مواد فودگرید و فاقد BPA هستند.
منابع و اعتبارات مقاله:
Bisphenol A (BPA). National Institute of Environmental Health Sciences. https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/sya-bpa/index.cfm. Accessed Jan. 5, 2021.
Questions and answers on bisphenol A (BPA) use in food contact applications. U.S. Food and Drug Administration. https://www.fda.gov/food/food-additives-petitions/questions-answers-bisphenol-bpa-use-food-contact-applications. Accessed Jan. 5, 2021.
Hall JM, et al. Endocrine-disrupting chemicals. https://www.uptodate.com/contents/search. Accessed Jan. 5, 2021.
Goldman RH, et al. Occupational and environmental risks to reproduction in females: Specific exposures and impact. https://www.uptodate.com/contents/search. Accessed March 3, 2021.
Trasande L, et al. Food additives and child health. Pediatrics. 2018; doi:10.1542/peds.2018-1408.
Patisaul HB. Achieving CLARITY on bisphenol A, brain and behaviour. Journal of Neuroendocrinology. 2020; doi:10.1111/jne.12730.
Bao W, et al. Association between bisphenol A exposure and risk of all-cause and cause-specific mortality in US adults. JAMA Network Open. 2020; doi:10.1001/jamanetworkopen.2020.11620.
برگرفته از : healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating
3 Comments
Ali sh · 2022-02-09 at 20:42
سلام
ممنون از انتشار این مقاله. واقعا نکته مهمی هست و باید بهش توجه بیشتری کنیم.
FIDIXO T · 2022-02-09 at 21:18
سلام علی عزیز
مرسی از نوجه تون. انشالله همواره سلامت باشین.
israelxclub.co.il · 2022-03-29 at 19:46
May I simply say what a relief to uncover somebody that really understands what theyre discussing over the internet. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people really need to check this out and understand this side of the story. I was surprised that youre not more popular because you certainly have the gift.